🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Jednoduchý hrnčekový recept
Potrebujeme:

  • 1 hrnček práškový cukor
  • 3⁄4 hrnčeka maslo rozpustené
  • 2 hrnčeky polohrubá múka
  • 1 hrnček mlieko
  • 1 kl kôra z citróna
  • 4 ks vajce
  • 10 kvapiek vanilková aróma
  • štipka soli
  • hrozienka na očká
  • 1 ks vanilkový cukor na ozdobenie
Postup (doba prípravy spolu s pečením asi 75 minút)

Zmiešame všetky suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom v jednej miske. Pridáme postupne citrónovú kôru z dobre umytého citrónu, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Zmes dobre vymiesime. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 - 60 minút podľa skúsenosti s rúrou. 

Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.
Našej ponuke nájdete formu na veľkonočného barančeka ale aj zajaca
Forma keramická zajac, 1-dielna