Žiadna položka
Badián

Badián

Badián je aromatické korenie pridávané do perníkov či vareného vína. Jeho jedinečný tvar osemcípej hviezdy ho tiež predurčuje na použitie ako voňavú dekoráciu. Toto korenie je aj zaujímavé pre jeho účinky na ľudské zdravie.


Tuniaková nátierka

Tuniaková nátierka

Vôňa kávy, čerstvý chlieb a tuniaková nátierka. Krásne a jednoduché raňajky sú na stole za pár minút. 


Pomelo

Pomelo

Pomelo je ovocie podobne grapefruitu, ktoré nájdeme už skoro v každom obchode. Tak ako všetky citrusy aj pomelo obsahuje vitamín C, ktorý si naše telo nevie vytvoriť prirodzene a musíme ho prijímať z potravy, ale obsahuje aj veľa ďalších zdraviu prospešných látok. 

Jednoduché pečené kokosové guľky

Jednoduché pečené kokosové guľky

Predvianočné pečenie sa už pomaly blíži ku koncu. Ak však chcete ešte doplniť jeden jednoduchý kokosový koláč, môžete urobiť napríklad kokosové guľky iba z troch ingrediencií. 


Rímsky hrniec

Rímsky hrniec

Neglazovaný pekáč známy tiež ako rímsky hrniec či rímsky misa je vynikajúci pomocník pre zdravé pečenie mäsa a zeleniny. Pri pečení nepotrebujete žiaden pridaný tuk. Trochu zložitejšia príprava a dlhšie pečenie sa vám odmení zdravou pochúťkou. Ako sa oň starať a ako na ňom piecť sa dočítate práve tu. 


Trnka obyčajná - trpká ale užitočná

Trnka obyčajná - trpká ale užitočná

Trnka obyčajná alebo aj známa pod názvom trnka slivková je u nás hojne rozšírený ker, ktorý na jar nádherne kvitne bielymi kvietkami. Na jeseň nás obdarí zas plodmi, ktoré sú veľmi trpké ale zato veľmi zdravé. Tieto plody jesene sa často zbierajú až po prvých mrazoch, aby boli sladšie a vyrába sa s nich výborné víno, likér ale napríklad aj zdraviu prospešný odvar.

Odšťavovací hrniec - vynikajúci pomocník

Odšťavovací hrniec - vynikajúci pomocník

Sychravé a studené počasie, ktoré vládne jeseni, je spojené s obdobím chrípky a nachladnutia. Máme však aj obdobie zberu ovocia, ktoré je najlepším bojovníkom proti chorobám. Zavádzaním ovocia v rôznych formách do našej stravy dodávame telu veľa vitamínov. Parný odšťavovač je jednou z možností, ako ich pridať do svojho denného menu. 

Príprava kávy v džezve

Príprava kávy v džezve

Jeden z najstarších spôsobov prípravy kávy je jej varenie v džezve a dodnes je tento spôsob hojne využívaný v na arabskom polostrove a jeho okolí. Výrazne horkú až spálenú chuť kávy pripravenej v džezve často doplňajú rôzne koreniny ako kardamón, škorica a cukor. 


Recept na domáce tekuté korenie

Recept na domáce tekuté korenie

Vynikajúcim pomocníkom pri príprave polievok a omáčok je ligurček lekársky. Je vynikajúcou a ľahko pestovateľnou bylinou, ktorú nemusíme len sušiť, či dať zamraziť, aby nám vydržala celú zimu. Na využitie jeho korenistej chuti je dobré urobiť si domáce tekuté ochucovadlo. Tento jednoduchý recept zvládne každý a využíva iba to čo, je doma. 

Ďalej