🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €


Potrebujeme: 

  • polohrubú múku
  • 1 vajce
  • trochu soli 
  • trochu vody
  • mletý mak
  • mletý cukor 
  • maslo


Z múky, vajíčka a štipky soli spracujeme cesto. Múky je potrebné asi 400g, ale záleží od veľkosti vajíčka. Ak je cesto príliš tvrdé môžeme pridať vodu, ak je príliš mäkké pridáme viac múky. Spracované cesto vyvaľkáme na plát hrubý približne 1 milimeter. Prekrojíme ho na polovicu a časti dáme na seba, tie rozkrájame na 3 - 4 centimetrové pásy, ktoré zas poukladáme na seba. Teraz začneme krájať hrubšie rezance. Dávame pozor, aby sme cesto nestláčali, aby sa rezance nezlepili. Nakrájané rezance navoľno rozložíme na doske. Ak ich je priveľa môžu sa nechať dobre usušiť a použiť neskôr. Rezance uvaríme vo vriacej vode do mäkka. Pridáme podľa chuti maslo, mletý mak a cukor. 

Prajeme dobrú chuť.