Zázračné orechy
Orechy patria k najobľúbenejším a najviac používaným surovinám v naších domácnostiach. Sú plné vitamínov, živín a chutia jednoducho vinikajúco. Preto sú dezerty z orechov právom považované za tie najlepšie. Uchutnajte naozaj každý jeden, su výborné!
Vedci zistili, že efekt vlašských orechov a ich celkový vplyv na črevnú mikrobiotu. Teda na komplexný ekosystém organizmov, ktoré sú rozhodujúce pre zdravie ľudí. Mikróby prítomné v dolnom gastrointestinálnom trakte sa podieľajú na extrakci a metabolizovaní živín. Strava do značnej miery ovplyvňuje zloženie a funkčnosť baktérií prítomných v hrubom čreve.
Vlašské orechy však tiež obsahujú bioaktívne zlúčeniny, ako sú hydrolyzovateľné triesloviny, a vlákninu, ktorá sa môže metabolizovať črevnými baktériami, a môžu poskytovať ďalšie výhody nad profil mastných kyselín vlašských orechov. Vlašské orechy sú jedinečne bohaté na PUFA vrátane kyseliny a-linolénovej ALA, rastlinnej omega-3 mastnej kyseliny, ktorá má kardiometabolické účinky.
Recept: Orechový dezert z bielej čokolády
Čo budeme potrebovať:
400g mliečnej čokolády
250g sušienok nalámaných na malé kúsky
150ml 33% smotany na šľahanie
150g nadrobno nasekaných orechov
Postup:
1.plech vystelieme papierom na pečenie.
2. Na plech nasypeme orechy spolu so sušienkami.
3. Čokoládu nalámeme na kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli spolu so smotanou.
4.Čokoládovú zmes necháme chvíľku vychladnúť a vylejeme na sišienkovo-orechovú zmes.
5.Vložíme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky.
A môžeme podávať DOBRÚ CHUŤ!