🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Suroviny na dve okrúhle pizze:

500 g hladkej múky

1 čajová lyžička soli

10 g sušeného droždia

štipka cukru, kľudne aj trstinového

2 PL olivového oleja

250 ml vlažnej vody

Paradajkový základ:

plechovka paradajkového pyré

plechovka lúpaných paradajok

1 ČL soli

2 PL olivového oleja

štipka čierneho korenia

2 pretlačené stručiky cesnaku

Cesto:

Pripravíme si kvások. V miske zmiešame vlažnú vodu, cukor a droždie. Jemne posypeme troškou múky, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste, aby sa vytvoril kvások. Za 20 minút by mal byť hotový.  Do druhej misky si dáme múku, soľ, olivový olej, kvások a vymiesime cesto, ktoré sa bude odliepať od stien misky. Ak je potrebné, pridajte trochu vody. Kľudne mieste rukou, netrvá to dlho a nemusíte umývať mixér. Samozrejme s mixérom to bude rýchlejšie. Vymiesené cesto zakryjeme utierkou a opäť necháme odpočívať na teplom mieste kým nevykysne asi pol hodiny. Vykysnuté cesto prenesieme na múkou poprášenú dosku, rozdelíme na dve časti (pozor, pizze budú väčšie, takže kľudne aj na tri časti). Každú časť necháme ešte chvíľku podkysnúť a vyvaľkáme do tvaru pizze a prenesieme na plech. Ak máme malý valček, napr. takýto môžeme vaľkať pohodlne priamo na plechu. Potom už len potrieme paradajkovým základom, ktorý vznikne nahladko zmixovaním všetkých potrebných surovín vyššie spomenutých. Obložíme podľa chuti  a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov asi 20 minút. Po upečení posypeme čerstvou bazalkou a baštíme!