🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Nádoba vyrobená z neglazovanej keramiky, teda z pálenej hliny je vynikajúca na prípravu jedla bez použitia tuku. Pred pečením sa táto nádoba namočí do vody, ktorá sa pri postupnom zohrievaní a pečení postupne uvoľňujú. Je však dôležité dodržať postup, aby tento hrniec mohol slúžiť čo najlepšie a najdlhšie. 


Pečenie

Pred použitím musí byť pekáč ponorený vo vode po dobu 20 minút a následne môžete do neho vložiť potraviny. Naplnený pekáč vložte do studenej rúry na pečenie tak, aby teplota stúpala postupne krok po kroku.

Jedlo sa pečie vo vlastnej šťave, na jeho prípravu nie je  potrebný žiaden pridaný tuk. Vďaka postupnému odparovaniu vody z pórov hlinenej nádoby sa mäso vôbec nevysuší a skvelá šťava plná vône a chutí zostane. Ak chcete, aby bolo jedlo chrumkavé, môžete ho pripravovať bez pokrievky. 

Čistenie

Nepoužívajte na čistenie žiadne saponáty, mohli by sa dostať do pórov pekáča. Preto pekáč čistite použitím teplej čistej vody a nekovovej drôtenky. Nechajte poriadne vysušiť a skladujte odokryté.

Neglazovaná keramika je náchylná na prasknutie, preto je potrebné, aby teplota pri pečení stúpala postupne. Ak je potrebné pokrm podliať používame teplú vodu a pri vyberaní pekáča s rúry ho vždy ukladáme na mäkkú a suchú utierku alebo inú podložku. Tým zabezpečíme, aby nedošlo k teplotnému šoku alebo mechanickému poškodeniu.