🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

INGREDIENCIE

  • 500 ml
    smotana na šľahanie (33 %)

POSTUP

  • Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej vylejeme smotanu na šľahanie. 
  • Ručným šľahačom šľahačku šľaháme, až kým sa nám nezačne meniť na maslo. Celý proces trvá cca 10 až 15 minút. Vznikne nám maslo a cmar. 
  • Pripravíme si druhú misu, na ktorú dáme sitko vystlané textíliou. Cez ňu precedíme maslo s cmarom. Následne z masla poriadne "vyžmýkame" zvyšný cmar. Cmar môžeme ďalej použiť. 

    Maslo môžeme ešte niekoľkokrát premyť v studenej vode. Zvýšime tak trvanlivosť masla a vyhneme sa prípadnému zhorknutiu.

  • Maslo sformujeme do požadovaného tvaru a dáme do chladničky. 

    Náš tip 1

    Do hotového masla si podľa chuti môžete primiešať ešte soľ, čerstvé bylinky, korenie...

    Náš tip 2

    Z domáceho masla si následne môžete pripraviť aj prepustené maslo (Ghee maslo). Inšpirujte sa našim receptom na:

    Náš tip 3

          Maslo si môžete odložiť do jednej z naších dóz na maslo