🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Potrebujeme:

1 kg bravčových sŕdc
1 kg bravčových jazykov
2 čerstvé predné bravčové kolená 
0,5 kg bravčových koží
8 strúčikov cesnaku1 bravčový žalúdok
na dochutenie soľ a čierne mleté korenie

Postup:

V slanej vode uvaríme všetky mäsové prísady spolu s troma strúčikmi cesnaku do mäkka. Jazyk zbavíme vrchnej blany a nakrájame spolu so srdcami a kolenom na drobno. Kože môžeme pomlieť na jemno mlynčekom. Zmiešame dohromady s trochou vývaru a so zvyšným prelisovaným cesnakov. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Touto zmesou naplníme umytý žalúdok. Neplníme ho však veľmi - varením sa zmenší a mohol by prasknúť. Pri stisnutí nesmie byť tvrdý. Zašijeme ho a varíme približne hodinu v čistej vode.

Ešte teplú tlačenku dáme na plech a zvrchu ju zaťažíme a necháme stáť aspoň 12 hodín. Takto prichystanú tlačenku môžeme jesť alebo ju ešte nechame vyúdiť.

Dobrú chuť