🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Ingrediencie

600
gramov
hladká múka
1
čajová lyžička
cukor
1
čajová lyžička
soľ
1
kus
droždie
3
decilitre
vlažná voda
7
polievkové lyžice
olej
150
gramov
hustý paradajkový pretlak
4
strúčiky
cesnak
1
čajová lyžička
oregano

Inštrukcie

Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a rozdrobíme do nej 1 kocku droždia. Necháme napučať. Do misy dáme múku, soľ, olej, pridáme napučané droždie. Zamiesime cesto. Plechy si namastíme olejom. Pripravíme si základ na pizzu. Hustý paradajkový pretlak zmiešame s roztlačeným cesnakom a oreganom. Cesto rozdelíme na 2 polovice a rukou roztlačíme na plechy. Potrieme základom a ľubovoľne obložíme. Chutná je oravská slaninka nakrájaná na tenké slížiky a prúžky cibule. S obložením to nepreháňame, cesto bude tenšie. Povrch pred pečením ešte trochu posolíme. Pečieme na 180 - 200 stupňoch, kým nám nezozlatnú okraje.

Náš tip
Môžete si z našeho sortimentu vybrať pomôcky na pečenie a spracovanie pizze,ako napríklad: plech na pečenie,drevený valček alebo krájač na pizzu.