Dajme brokolic(u)i zelenú
Koncom 50. rokov 20. storočia vedci zistili, že brokolica má protirakovinové účinky a to najmä kvôli vysokému obsahu sulforafanu. Nie je lepši dôvod prečo si toto zelené zlato nedopriať čo najčastejšie, ideálne v surovom stave. Ak na začiatok uprednostníte predsa len tepelne upravenú, ponúkame Vám jednoduchý a rýchly recept, na ktorom si zaručene pochutíte.
Rýchle brokolicové placky
Suroviny
300 g brokolice
150 g parmezánu
3 šťastné vajíčka
180 g špaldovej krupice, prípadne pohánkovej alebo klasickej pšeničnej
štipka soli
korenie podľa chuti
Postup
Brokolicu povaríme v mierne osolenej vode, vidličkou popučíme a prídame všetky ostatné suroviny. Vytvoríme placky, uložíme na plech vystlaný paierom na pečenie a pečieme cca 25 minút pri teplote maximálne 180 stupňov.