🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Suroviny:

500 g hovädzej sviečkovice, dá sa použiť aj roštenec, no mäso poduste, aby bolo mäkké

150 g cibule

150 g čerstvých šampiňónov

150 g kyslých uhoriek

1PL dijonskej horčice, ak nemáte, použite aj klasickú

1 PL paradajkového pretlaku

50 ml olivového oleja

150 g kyslej smotany

50 ml koňaku

soľ a mleté čierne korenie podľa potreby

Postup:

Mäso si nakrájame na tenké rezančeky, ktoré potom osolíme, okoreníme a zmiešame s olejom. Na rozpálenej panvici mäso sprudka orestujeme a pridáme koňak. Všetko dobre premiešame. Pridáme nakrájanú cibuľu, horčicu, pretlak a restujeme, kým nebude mať cibuľa zlatú farbu. Pridáme pokrájané šampiňóny a nadrobno nakrájané kyslé uhorky a všetko spolu ešte krátko restujeme. Na koniec prídáme kyslú smotanu, ktorá dodá jedlu úžasnú krémovú chuť.