🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Typ zemiakov "A"
Tieto zemiaky sú určené do šalátov a ako príloha k jedlám. Sú tvrdé a teda sa nerozvárajú, jemnej až stredne jemnej štruktúry, slabo múčnaté a priemerne vlhké.  

Typ zemiakov "B"
Tento typ zemiakov je univerzálny, preto sa často využíva pri dlhšom skladovaní. Nepokazíte ním ani šalát ani žiadnu inak pripravovanú prílohu. Používajú sa tiež do polievok alebo na prípravu halušiek. Sú polopevné, polomúčnaté, jemnej až hrubšej štruktúry, primerane vlhké až suchšie. 

Typ zemiakov "C"
Chcete urobiť vynikajúcu zemiakovú kašu alebo zemiakové cesto na slivkové gule? Kupte si práve zemiaky varného typu C. Sú múčnaté, stredne rozváravé, polohrubej štruktúry, stredne vlhké až suché. Obsahujú veľa škrobu a preto sa cesto z nich urobené výborne spája. Tento typ je tiež vhodný na zemiakové placky, hranolky, chipsy.

Typ zemiakov "D"
S týmto typom sa v obchodoch väčšinou nestretneme. Ide hlavne o kŕmne zemiaky, ale dajú sa tiež použiť na prípravu zemiakového cesta a podobne. Tieto zemiaky sú silne múčnaté, silne rozváravé, hrubej štruktúry.

Zmiešané typy 
V obchodoch sa môžeme stretnúť aj s označením AB alebo napríklad BC. Tieto zmiešané typy majú vlastnosti z obidvoch pôvodných typov a prevažujú tie vlastnosti, ktoré sú uvedené na prvom mieste. Čiže pri označení AB sú zemiaky skor tvrdšie, menej sa rozvárajú, vhodnejšie na šalát.