Recept na veľkonočného barančeka
Jednoduchý hrnčekový recept
Potrebujeme:
- 1 hrnček práškový cukor
- 3⁄4 hrnčeka maslo rozpustené
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček mlieko
- 1 kl kôra z citróna
- 4 ks vajce
- 10 kvapiek vanilková aróma
- štipka soli
- hrozienka na očká
- 1 ks vanilkový cukor na ozdobenie
Postup (doba prípravy spolu s pečením asi 75 minút)
Zmiešame všetky suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom v jednej miske. Pridáme postupne citrónovú kôru z dobre umytého citrónu, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Zmes dobre vymiesime. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 - 60 minút podľa skúsenosti s rúrou.
Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.
Zmiešame všetky suché prísady - múku s práškom do pečiva a cukrom v jednej miske. Pridáme postupne citrónovú kôru z dobre umytého citrónu, vajíčka, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Zmes dobre vymiesime. Vznikne vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na veľkonočného barančeka. Barančeka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 - 60 minút podľa skúsenosti s rúrou.
Po upečení formu zavynieme do vlhkej utierky a necháme ju vyschnúť. Potom barančeka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrom a hrozienkami.