🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

INGREDIENCIE
 

CESTO

3 ks
vaječný bielok
3 ks
žĺtok
60 g
kryštálový cukor
80 g
hladká múka

PLNKA

50 g
vanilkový puding
100 g
biela čokoláda
180 g
jemný tvaroh
3 PL
šľahačka
2 g
mletá káva

POLEVA

150 g
horká čokoláda
50 g
maslo
trochu
kakao
POSTUP
1.

Pripravíme si suroviny.

2.

Vyšľaháme bielka a pridáme kryštálový cukor.

3.

K bielkam pridáme žĺtky a múku a všetko spolu vymiešame do hladka.

4.

Pripravíme si plech s papierom na pečenie a pomocou lyžice alebo zdobiaceho vrecúška nastriekame cesto v tvare oválu. Pečieme pri 220°C asi 7-10 minút.

5.

Upečené cesto otočíme a pokropíme uvarenou kávou.

6.

Príprava krému: Do uvareného vanilkového pudingu pridáme roztopenú bielu čokoládu. Keď vychladne zmiešame so šľahačkou a mascarpone (alebo tvaroh). Už len ochutíme kávou.

7.

Na cesto pokvapkané kávou si dáme paličku na nanuky a na vrch nastriekame krém. Dáme do mrazničky zamraziť.Môžeme použiť napr. Formu na nanuky. Po zamrazení si uvaríme čokoládu nad parou s maslom a zamrazené nanuky namáčame do čokolády. Dáme opäť na chvíľu zamraziť. Potom už iba poprášime kakaom a môžme sa do nich pustiť :)