🚚 Doručenie domov od 3,5 €, doručenie na výdajné miesto 1,99 €

Nie všetko mäso je vhodné na dlhodobé uskladnenie a každé po čase stráca na svojej chuti a vlastnostiach. 

Hovädzie mäso
Sviečková, roštenka, malý orech, veľký orech, plece, hruď, krk vydrží v mrazničke 8 - 10 mesiacov. Rebro a chvost je potrebné spracovať do 6 mesiacov. Pozor na vnútornosti a mleté mäso. Tie by sa mali spracovať do 2 mesiacov. 

Bravčové mäso
Pečienka, stehno, pliecko sa môžu uložiť do mrazničky na 4 - 8 mesiacov. Krkovička, bôčik, kolienko iba na 3 - 5 mesiacov. Slanina a podbradok by sa mali zmrazovať len na 2 - 4 mesiace. 

Výrobky z bravčového mäsa
Mleté mäso, tlačenka a zabíjačková kaša by sa mali spracovávať rýchlo a mraziť len na 1 až 2 mesiace. Varená šunka či domáce jaternice vydržia v mraze približne 2 - 3 mesiace. Najdlhšie nám v mrazničke vydrží čerstvá saláma - asi 4 mesiace, a klobása - do 6 mesiacov. 

Hydina 
Kuracina vydrží v mrazáku 6 -  8 mesiacov, kačica 4 až 6 mesiacov, hus najviac 4 mesiace. Morčacie mäso môžeme zmrazovať najdlhšie - 6 až 8 mesiacov. 

Divina a údené ryby sa dajú skladovať asi 6 mesiacov. Ryby ako napríklad  pstruh, lieň, kapor, šťuka, sumec ale aj rybacie filé by sa nemali skladovať dlhšie ako 3 mesiace.
 
Mäso by sa malo baliť do balíčkov tak, aby sa použilo naraz, pretože sa nesmie znovu zmrazovať. Na balenie je vhodné použiť plastové vrecká, hliníkové fólie alebo nádoby na takéto uskladnenie určené, ktoré znesú aj mráz a neprasknú.